Tip 1 – Een nieuwe laptop direct opnieuw laten installeren

Een nieuwe laptop direct opnieuw laten installeren. Het klinkt misschien raar maar het is vaak de beste oplossing om uw laptop optimaal te benutten!

Elk merk heeft zijn eigen software op uw laptop geïnstalleerd

Of u nu een laptop koopt van Asus, Acer, Samsung, Hp, Medion, Toshiba etc. vanuit de fabriek wordt er op elke nieuwe laptop een standaard Windows installatie geplaatst. U start de laptop na aanschaf voor de eerste keer op en u wordt gevraagd een aantal gegevens in te vullen. Hierna installeert de laptop Windows en de bijgeleverde standaard software die deze fabrikanten met zich mee brengen.

Laptop fabrikanten leveren veel onnodige software

Veel laptop fabrikanten leveren een enorm scala aan verschillende software die u nooit zult gebruiken of waarvan u niet eens weet wat het doet. Deze software draait vanaf het opstarten van Windows tot het afsluiten met u mee waardoor de laptop enorm wordt vertraagd. Ook stelt deze software u continu voor vraagstukken waar u niets mee te maken wilt hebben.

Een nieuwe laptop en qua beveiliging zo lek als een mandje

Wanneer u een nieuwe laptop heeft aangeschaft en de hierboven genoemde standaard installatie heeft voltooid neemt u aan dat de laptop volledig up-to-date is. Dit is echter niet zo! Windows komt constant met nieuwe updates tegen virussen en beveiligingslekken in de software van Windows en andere applicaties.

Uw nieuwe laptop is misschien wel drie maanden geleden in de fabriek voorzien van deze standaard installatie. Dit betekent dus dat uw Windows installatie al drie maanden achterloopt en direct bij het opstarten al beveiligingsrisico’s loopt.

Proefsoftware zoals Office en Norton voor maar 30-60 dagen

Fabrikanten leveren hun standaard installaties vaak met een aantal proefversies van bijvoorbeeld Microsoft Office (Word, Powerpoint, Excel) en Norton antivirus. Vaak is het niet duidelijk dat het hierbij gaat om proefversies u heeft immers een aardig bedrag betaald voor uw nieuwe laptop en gaat er van uit dat onder andere Office en Norton bij uw nieuwe laptop in het pakket zitten. Dit is echter niet zo! Door uw laptop direct opnieuw te laten installeren bij aanschaf voorkomt u dit soort verrassingen en kunnen wij het Office en Antivirus pakket uitzoeken dat het beste bij u past.

Laat uw laptop direct opnieuw installeren door Computerservice Zeewolde

Breng u nieuw aangeschafte laptop direct naar Computerservice Zeewolde en wij helpen u gelijk van alle hier boven genoemde problemen af. Heeft u uw laptop nog nooit opnieuw laten installeren en hoort u voor het eerst van deze problemen dan kunt uw laptop alsnog door Computerservice Zeewolde opnieuw laten installeren.

Tagged with: , ,
Posted in Handige tips
Op afspraak

Inmiddels zijn wij geen studenten meer en zijn wij begonnen aan een full time baan. Daarom hebben wij besloten om minder actief te zijn met ons eigen bedrijf.

Wij voeren zo nu en dan nog reparaties uit.

Heeft u toch een reparatie? of heeft u vragen over uw garantie? mail gerust via het contactformulier en wij zullen dan gepast antwoorden.

Bedankt voor uw begrip.

U kunt ons bereiken op info@computerservicezeewolde.nl

Facebook
Service
Service staat bij Computerservice Zeewolde hoog in het vaandel. Wij streven naar een goede dienstverlening en dat elke reparatie binnen 3 werkdagen weer klaar is.