Tip 2 – Uw laptop/computer snel houden door hem op te schonen

Uw laptop/computer snel houden kan op twee manieren een Windows herinstallatie of een grote schoonmaak beurt. Computerservice Zeewolde kan u daarbij helpen en pakt onder andere de volgende snelheidsdieven aan.

Windows updates bijwerken om uw computer sneller te laten werken

Windows updates, veel mensen zien de melding rechtsonder voorbij komen en klikken deze het liefst weg of stellen dit zo lang mogelijk uit. Windows updates biedt naast beveiligingsupdates ook updates voor de optimalisatie van Windows en andere programma’s waardoor deze beter en dus sneller kunnen werken.

Defragmenteren wie doet dat nou nog?

Defragmenteren is nog steeds ook in 2012 erg belangrijk. Een bestand bestaat uit een of meerdere fragmenten. Deze fragmenten moet worden geladen door de computer. Na verloop van tijd kan het zijn dat een of meerdere fragmenten van plek veranderd zijn. Denk aan een rommelig bureau met documenten die bij elkaar horen maar toch overal en nergens liggen. Wanneer dit document geraadpleegd moet worden duurt het lang voordat alle fragmenten van dit document bij elkaar zijn gezocht. Daarom is het af toe goed om net als het bureau ook de computer weer te ordenen. Zo is uw computer sneller met het openen van een bestand.

Tijdelijke internetbestanden zijn handig maar toch ook niet

Tegenwoordig laat nagenoeg elke website wel iets achter op uw computer dit heeft als voordeel dat de website bij het tweede bezoek sneller kan laden. Maar wat als u een website maar een keer bezoekt of misschien maar een keer per jaar? Dan is dit tijdelijke internetbestand dus overbodig en toch neemt deze wel ruimte in op uw computer. Door uw tijdelijke internetbestanden allemaal te verwijderen bespaart u een hoop ruimte en snelheid.

Een virus kan uw computer enorm vertragen!

Niet elk virus is gemaakt om uw computer volledig onbruikbaar te maken. Er zijn ook virussen die op de achtergrond meedraaien en informatie van de gebruiker bijhouden. Zonder dat u het door heeft wordt uw computer hierdoor dus enorm vertraagd. Laat uw computer daarom regelmatig op virussen scannen!

Uw virusscanner vertraagd uw computer maar hoeveel?

Tegenwoordig moet in ieder geval elke Windows gebruiker er aan geloven. Elke Windows pc die gebruikt wordt door een standaard gebruiker dient een virusscanner ge├»nstalleerd te hebben. Dit is op zich niet erg computers worden steeds sneller en kunnen zo’n proces er makkelijker bij draaien dan voorheen. Toch kan uw virusscanner vaak geoptimaliseerd worden door hem goed te configureren. Zo stelt u bijvoorbeeld in wanneer uw virusscanner bepaalde taken uitvoert en hoe vaak. Zo wordt uw computer sneller en is hij nog steeds beveiligd.

U start Windows op maar wat nog meer?

Bij het opstarten van Windows start er vaak nog een enorm scala aan andere programma’s waardoor het opstarten veel langer duurt. Denk bijvoorbeeld aan: Skype, Dropbox, MSN en nog veel meer. Nu is de vraag vindt u het nodig dat al deze programma’s met Windows mee opstarten en vindt u dit gebruikersvriendelijk. Veel programma’s zijn niet direct nodig bij het opstarten van Windows en starten veel sneller op wanneer Windows al volledig is opgestart. Door dit te optimaliseren kan u deze enorme snelheidswinst ervaren.

Laat uw computer daarom opschonen door Computerservice Zeewolde en u ervaart direct een snellere computer waar u minder op hoeft te wachten. Kijk voor de kosten op onze tarieven pagina.

Tagged with: , , , ,
Posted in Handige tips
Op afspraak

Inmiddels zijn wij geen studenten meer en zijn wij begonnen aan een full time baan. Daarom hebben wij besloten om minder actief te zijn met ons eigen bedrijf.

Wij voeren zo nu en dan nog reparaties uit.

Heeft u toch een reparatie? of heeft u vragen over uw garantie? mail gerust via het contactformulier en wij zullen dan gepast antwoorden.

Bedankt voor uw begrip.

U kunt ons bereiken op info@computerservicezeewolde.nl

Facebook
Service
Service staat bij Computerservice Zeewolde hoog in het vaandel. Wij streven naar een goede dienstverlening en dat elke reparatie binnen 3 werkdagen weer klaar is.