Tip 4 – Waarom is het beter om je computer eens per jaar opnieuw te laten installeren?

Een Windows herinstallatie is een grote klus vaak wilt u uw bestanden niet kwijtraken en bent u bang dat u uw computer niet meer krijgt zoals voorheen. Ondanks alles is een herinstallatie van uw computer eens per jaar erg verstandig. Computerservice Zeewolde helpt u hier graag bij!

Geïnstalleerde programma’s

Omdat er gedurende de tijd steeds meer software geïnstalleerd wordt waaronder ook software waarvan u dat zelf niet wilt omdat deze op slinkse wijze mee worden geïnstalleerd en hierdoor uw hardeschijf steeds voller raakt zal dit uw computer vertragen.

Hardeschijf ruimte

U krijgt steeds meer bestanden op uw computer en wanneer u deze verplaatst zal er een verwijzing blijven staan. Doordat dit vaak gebeurt moet uw computer zoeken naar alle verwijzingen en wordt de reactietijd trager. Hierdoor raken bestanden gefragmenteerd.

Wanneer uw hardeschijf bijna vol raakt zal uw computer langzaam worden denk daarbij aan overbodige bestanden en programma’s. Het is dus verstandig uw computer opnieuw te installeren zo weet u zeker dat alleen de programma’s en bestanden die u nodig heeft uw ruimte innemen.

Sluipen fouten in Windows

Gedurende de tijd zullen er steeds meer fouten ongemerkt in Windows en andere programma’s op uw computer sluipen. Als u geïnstalleerde programma’s verwijdert die u niet meer gebruikt zullen er bijna altijd delen blijven staan of processen blijven draaien. Ook oude apparaatstuurprogramma’s zogeheten drivers kunnen een probleem vormen voor de snelheid van uw machine. De updates van de drivers zijn nodig voor de optimale werking van uw machine.

Windows updates

Wanneer Windows hun product op de markt brengt komen de fouten vaak pas aan het licht. Geen probleem want dit lossen zij op met de zogeheten Windows updates. Het is van groot belang dat uw Windows updates te allen tijde bijgewerkt zijn! Wanneer uw updates niet zijn bijgewerkt loopt u enorme beveiligingsrisico’s en levert uw Windows niet de optimale performance.

Herorganisatie van al uw bestanden en foto’s

Buiten dat een herinstallatie voor een snellere machine zorgt is het ook weer prettig om uw bestanden en foto’s opnieuw in te delen zodat u weer een overzicht heeft.

Wilt u graag u graag een herinstallatie van uw computer? Neem dan vrijblijvend contact op met Computerservice Zeewolde.

 

 

Tagged with: , , , ,
Posted in Handige tips
Op afspraak

Inmiddels zijn wij geen studenten meer en zijn wij begonnen aan een full time baan. Daarom hebben wij besloten om minder actief te zijn met ons eigen bedrijf.

Wij voeren zo nu en dan nog reparaties uit.

Heeft u toch een reparatie? of heeft u vragen over uw garantie? mail gerust via het contactformulier en wij zullen dan gepast antwoorden.

Bedankt voor uw begrip.

U kunt ons bereiken op info@computerservicezeewolde.nl

Facebook
Service
Service staat bij Computerservice Zeewolde hoog in het vaandel. Wij streven naar een goede dienstverlening en dat elke reparatie binnen 3 werkdagen weer klaar is.