Tip 5 – Waarom werkt draadloos internet thuis niet optimaal?

Is uw draadloos internet is traag of heeft u last van signaalverlies? Dit kan meerdere oorzaken hebben.

De bouwconstructie van uw huis

De bouwconstructie van uw huis heeft een grote invloed op uw draadloos signaal. Moet het draadloos signaal door veel muren heen voordat het signaal de plek bereikt waar u wilt internetten? Zit er veel ijzer in uw muren verwerkt? Allemaal factoren die meespelen met het bereik van uw signaal.

Een te grote afstand

Wanneer u een grote afstand moet overbruggen zal uw signaal steeds zwakker worden. Dit lost u op door een zogeheten “WiFI repeater” te installeren. Dit is een kastje die het draadloos signaal doorgeeft en versterkt. Door op deze manier te werk te gaan heeft u bijvoorbeeld ook boven op zolder uitstekend bereik.

Andere draadloze netwerken verstoren uw netwerk

Elk huishouden heeft ondertussen wel een draadloos netwerk. Wanneer er veel gebruik wordt gemaakt van draadloos internet in uw omgeving kunnen de verschillende draadloze netwerken elkaar in de weg gaat zitten. Hierdoor kan de verbinding wegvallen.

Uw router optimaliseren

Uw signaal kan ook wegvallen omdat uw router niet goed is ingesteld. Zo kunnen bijvoorbeeld verschillende kanalen zijn afgesloten waardoor deze niet bereikbaar zijn.

Is uw draadloos internet traag of valt de verbinding soms weg? Neem dan vrijblijvend contact op met Computerservice Zeewolde.

Posted in Handige tips
Op afspraak

Inmiddels zijn wij geen studenten meer en zijn wij begonnen aan een full time baan. Daarom hebben wij besloten om minder actief te zijn met ons eigen bedrijf.

Wij voeren zo nu en dan nog reparaties uit.

Heeft u toch een reparatie? of heeft u vragen over uw garantie? mail gerust via het contactformulier en wij zullen dan gepast antwoorden.

Bedankt voor uw begrip.

U kunt ons bereiken op info@computerservicezeewolde.nl

Facebook
Service
Service staat bij Computerservice Zeewolde hoog in het vaandel. Wij streven naar een goede dienstverlening en dat elke reparatie binnen 3 werkdagen weer klaar is.