Tip 3 – Waarom moet u een back up maken van uw bestanden?

U zult met zeker regelmaat een back-up moeten maken om ervoor te zorgen dat uw: bestanden, documenten, foto’s, video’s enz. veilig zijn. Er liggen veel gevaren op de loer en het is zonde om uw bestanden onnodig kwijt te raken terwijl u er zelf iets aan kunt doen.

Uw harde schijf kan kapot gaan

Eén van de gevaren is dat uw harde schijf kapot gaat. Een harde schijf is naast uw cd-rom speler één van de weinig nog draaiende componenten in uw computer. De gemiddelde laptop harde schijf draait op 5400 toeren per minuut en die van een vast computer gemiddeld op 7200 toeren per minuut. U kan zich voorstellen dat wanneer er een complicatie optreedt terwijl de harde schijf op deze snelheden draait dat dit catastrofale gevolgen kan hebben. Deze gevolgen zijn dus niet alleen slecht voor uw harde schijf maar vooral de daarop geplaatste bestanden.

Uw computer kan een virus krijgen

Sommige virussen zijn aanwezig op uw computer zonder dat u het door hebt, andere zijn zo hardnekkig dat ze uw hele computer plat leggen. U kunt een virus op meerdere manieren oplopen: door op internet te surfen, via een USB stick, via uw email enz. De eerste stap om dit tegen te gaan is het hebben van een goede virusscanner. Als u advies wilt over goede virusscanners kunt u contact opnemen met Computerservice Zeewolde.

U krijgt een calamiteit (diefstal, brand, piekspanning enz.)

Er kunnen zich te allen tijde calamiteiten voordoen als bijvoorbeeld: brand, diefstal, onweer enz. Iets wat niemand ooit hoopt mee te maken, maar waar de kans altijd van aanwezig is.

Het is van belang dat u dus regelmatig een back-up maakt van de belangrijkste bestanden op uw computer. Het beste is om de bestanden die u geback-upt heeft te verplaatsen naar een andere locatie. Denk bijvoorbeeld aan uw auto. In geval van een calamiteit zullen uw bestanden bijna altijd veilig zijn. Uw bestanden zijn nooit helemaal veilig! Maar u heeft ze wel op meerdere locaties opgeslagen waardoor ingrijpen bij calamiteiten mogelijk is.

Wilt u advies over het back-uppen van uw bestanden of wilt u dat wij voor u een back-up maken? Neem dan vrijblijvend contact op met Computerservice Zeewolde.

Tagged with: ,
Posted in Handige tips
Op afspraak

Inmiddels zijn wij geen studenten meer en zijn wij begonnen aan een full time baan. Daarom hebben wij besloten om minder actief te zijn met ons eigen bedrijf.

Wij voeren zo nu en dan nog reparaties uit.

Heeft u toch een reparatie? of heeft u vragen over uw garantie? mail gerust via het contactformulier en wij zullen dan gepast antwoorden.

Bedankt voor uw begrip.

U kunt ons bereiken op info@computerservicezeewolde.nl

Facebook
Service
Service staat bij Computerservice Zeewolde hoog in het vaandel. Wij streven naar een goede dienstverlening en dat elke reparatie binnen 3 werkdagen weer klaar is.